Prop de 50 mobilitzacions de brigades forestals per incendis forestals en cinc dies

16/07/2021
L'incendi de Losa del Obispo acumula la major part d'intervencions dels brigadistes de la Diputació durant aquesta setmana

Els efectius de les brigades forestals de la Diputació s'han mobilitzat per a 46 serveis per incendis forestals durant la setmana del 12 al 16 de juliol.

L'incendi que més recursos de la Diputació ha requerit ha sigut el que es va declarar dilluns passat en el terme de Losa del Obispo, i que va ser definitivament extingit fins al dimecres 14 a la nit.

En total, es van registrar 32 mobilitzacions de brigades en només tres dies, allargant-se els treballs un dia més per a fer labors de vigilància durant el dijous 15 de juliol.

Durant aquesta setmana també s'han registrat incendis forestals a Rafelguaraf, Riba-roja de Túria, Polinyà de Xúquer, Oliva i Vilamarxant. Entre tots ells es va requerir dels treballs de 13 brigades forestals.

Les brigades de la Diputació, a més de dedicar-se a labors de silvicultura preventiva davant el risc d'incendis forestals, intervenen en emergències mobilitzades pel Consorci Provincial de Bombers, principalment relacionades amb els incendis forestals.

Aquests efectius formen part del dispositiu de Prevenció i Extinció d'Incendis Forestals coordinat per l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, junt amb altres organismes competents en la lluita contra el foc com el Consorci Provincial de Bombers, la Conselleria de Medi Ambient, la Guàrdia Civil i la Policia Autonòmica, entre altres.