Divalterra assistix a una jornada online sobre observatoris socioeconòmics de REDEL

09/06/2020
El Servici de Desenvolupament Local va exposar la seua experiència amb la plataforma d'estudis i anàlisi #divalterradata, i va donar a conéixer el projecte ‘Connecta València’

Divalterra ha participat en una jornada online sobre observatoris socioeconòmics de la Xarxa d'Entitats per al Desenvolupament Local (REDEL) organitzada per l'Ajuntament de València a través de València Activa.

La trobada va reunir una vintena d'observatoris socioeconòmics promoguts per ajuntaments com els de València, Barcelona, Alacant, Saragossa, Santa Cruz de Tenerife, Málaga o León, entre altres, així com experiències supramunicipals impulsades per les diputacions de Barcelona, Tarragona o Burgos i la xarxa de municipis bascos Garapen.

El Servici de Desenvolupament Local de Divalterra va exposar la seua experiència amb la plataforma d'estudis i anàlisi #divalterradata, que mitjançant indicadors de fonts oficials genera informes trimestrals de conjuntura socioeconòmica provincial, a més d'oferir estadístiques de cada municipi a les agències de desenvolupament local de la xarxa provincial d'ADL’s.

Juntament amb les dades de població, desocupació per edats i sectors, empreses, afiliació a la Seguretat Social, inscripció al sistema de Garantia Juvenil, vehicles matriculats o subvencions concedides per la Diputació de València que ja es recullen, s'afegirà durant els pròxims mesos la informació recollida pels sensors Smart City del projecte ‘Connecta València’, dins el marc de l'encàrrec de gestió realitzat per la Diputació de València.

La sessió va permetre als equips responsables de les diferents iniciatives conéixer com estan afrontant el repte del teletreball, les tendències estadístiques generades durant aquests mesos i les noves iniciatives i continguts previstos en cada plataforma.

Per part de Divalterra i a través de ‘Connecta València’, es va exposar el projecte d'anàlisi anonimitzat de patrons de mobilitat de turistes a la província. A més, es va plantejar estrényer la col·laboració entre els diversos observatoris socioeconòmics per a compartir metodologies, conéixer els indicadors generats, aprofundir en la seua anàlisi i poder dur a terme estudis comparatius dels diferents territoris que formen part de la xarxa estatal REDEL.