Divalterra col·labora en un webinar sobre experiències empresarials impulsades per dones rurals

08/03/2021
La trobada, organitzada pel GAL Túria-Calderona i finançada per la Diputació de València, tindrà lloc hui, 8 de març, de 17:00 a 19:00 hores

Divalterra col·labora, a través del seu Servici de Desenvolupament Local, en un webinar sobre experiències empresarials impulsades per dones que han apostat per desenvolupar els seus negocis i activitats al medi rural.

La trobada, organitzada pel GAL Túria-Calderona i finançada per la Diputació de València a través de la Delegació de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació, tindrà lloc hui, 8 de març, de 17:00 a 19:00.

La xarrada virtual començarà amb l'experiència de Consuelo Zacarés, que explicarà el seu negoci de cosmètica natural a Chelva. A continuació, Andrea i Encarna Fortea exposaran les claus del seu projecte ‘Siete suertes’ –menjar cinquena gamma– a Torrebaja; Isabel Navarro parlarà sobre ‘Inspira street food’ (menjar saludable, km0 i eco) a Valderrobres (Teruel) i Ana Puiddemassa donarà a conéixer les línies del seu negoci ‘Ruscus’, a Rufea (Lleida) sobre la confecció de compreses de tela.

Finalment, l'associació La Dula Serrana, de la Serranía de València, comptarà la seua experiència com a productores agroecològiques, elaboradores d'aliments i artesanes de la Serranía.

GAL Túria-Calderona

El Grup d'Acció Local Túria-Calderona és una entitat formada per un ampli col·lectiu públic i privat de les comarques del Racó d'Ademuz, la Serranía, el Camp de Morvedre, el Camp de Túria i l'Horta Nord.

El GAL compta en l'actualitat amb 93 socis, dels quals 44 són públics –ajuntaments dels municipis LEADER– i 49 privats, i apareixen representats pràcticament tots els sectors econòmics o socials de les comarques que el configuren.

El grup d'acció local es va constituir com a associació l'any 2016. És una entitat privada sense ànim de lucre i entre els seus objectius, el de treballar en el desenvolupament rural de 44 municipis pertanyents a les comarques del Racó d'Ademuz, la Serranía, el Camp de Túria, el Camp de Morvedre i l'Horta Nord.

Així mateix, pretén des del seu inicis gestionar els Fons LEADER del període 2014-2020 a través dels seus fòrums de participació comarcal.