Divalterra col·labora amb la preparació d’una jornada sobre emprenedoria cooperativa dirigida en Sagunt

08/07/2020
La trobada estarà dirigida a l'alumnat de formació professional i batxillerat amb l'objectiu de donar a conéixer diferents formes d'emprendre en l'economia social

El servici de Desenvolupament Local de Divalterra ha participat en la reunió entre l'Aula d'Emprenedoria en Economia Social i Sostenible (Aula Empresocial) de la Universitat de València i l'Ajuntament de Sagunt per a preparar una jornada sobre emprenedoria cooperativa que se celebrarà en aquesta ciutat, i que estarà dirigida a l'alumnat de formació professional i batxillerat amb l'objectiu de donar a conéixer diferents formar d'emprendre en l'economia social.

La idea principal d'aquesta jornada, finançada per la Diputació de València, és que es configure com un taller divulgatiu sobre l'emprenedoria cooperativa. El programa inclourà una explicació de què és una cooperativa, amb l'explicació del règim jurídic i fiscal, els aspectes laborals i les qüestions de la seguretat social. Es presentaran també casos d'èxit d'emprenedoria cooperativa i es convidarà a participar a cooperatives amb models de negoci d'èxit, per a exposar la seua experiència.

Per a això, el 8 de juliol es van reunir Pilar Alguacil, directora de l'Aula Empresocial de la Universitat de València, Antonia Sajardo i Manuel Alegre, professors de la Universitat de València, Mª José Carrera, regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sagunt, Sonia Marín, responsable del Departament de Promoció Econòmica i Industrial, Satur Domínguez, secretari de Formació Professional de l'Ajuntament de Sagunt, José Manuel Tarazona, regidor d'Educació, i Fidel Garcia, responsable de Projectes Estratègics de Desenvolupament Local de la Diputació de València (Divalterra), per a preparar la jornada. Principalment, es va establir un xicotet esborrany del programa i es van proposar possibles dates per a l'esdeveniment.