Les brigades forestals finalitzen la formació amb el maneig de biotrituradores

13/07/2020
Divalterra ha adquirit 12 noves màquines que se sumen a les ja existents per a l'eliminació de residus vegetals generats en els treballs mitjançant la trituració 'in situ' de les restes

Les Brigades forestals de Divalterra han acabat els cursos de formació per a l'ús de les noves astelledores adquirides por la empresa de la Diputació de València. D'aquesta manera, tots els efectius han passat per aquesta acció formativa de dos hores de duració, que ha comptat amb una part teòrica i una pràctica.

La formació teòrica ha tractat el funcionament bàsic d'aquestes màquines, així com les instruccions de seguretat per al seu maneig. Quant a la part pràctica, s'ha comprovat el funcionament de la maquinària mitjançant la trituració de restes forestals.

Divalterra ha adquirit 12 biotrituradores, una per cada zona de coordinació, que se sumen a les ja existents. La seua funció principal és l'eliminació de les restes vegetals generades en els treballs silvícoles mitjançant la seua trituració in situ, reduint a més de manera substancial el risc d'incendis en les zones de treball.

Aquesta maquinària permetrà augmentar el rendiment dels treballs i disminuir la grandària de les restes generades, facilitant la seua descomposició i la seua incorporació al sòl.

Fins ara, la trituració de les restes es realitzava principalment amb desbrossadores; amb la incorporació de les biotrituradr¡ores es redueix la possibilitat de trencaments de la maquinària, i s'incrementa la seguretat dels operaris.

Els principals treballs desenvolupats per les Brigades forestals se centren en la silvicultura preventiva, especialment àrees tallafocs i faixes auxiliars al costat de camins, així com els entorns de les zones d'interfície urbanoforestal

També actuen sobre la vegetació en les principals zones d'ús recreatiu i llocs d'afluència en l'entorn forestal i gestionen la vegetació al costat de pistes forestals i llits fluvials.

Material de prensa