Divalterra mobilitza un centenar de brigadistes per a pal·liar els efectes de les inundacions

09/11/2020
Des de l'inici del temporal s'han comptabilitzat 24 servicis d'emergència, destinats en la seua majoria a minva d'aigua

Les brigades forestals de la Diputació de València han registrat fins al dia de hui, en què es continua treballant en Alzira, un total de 24 mobilitzacions a conseqüència de les pluges torrencials dels últims dies.

Els municipis de Sueca i Alzira han sigut els que més servicis han registrat, amb cinc i quatre mobilitzacions respectivament. Així mateix, les brigades de Divalterra han treballat a Algemesí, Almussafes, Benifaió, Canet d'en Berenguer, Guadassuar i la Pobla Llarga.

Els efectius mobilitzats pertanyen a les brigades d'Anna, Barx, Benigànim, Cheste, Estubeny, la Font d'en Carròs, Llutxent, Marines, Moixent, Sellent, Serra, Sumacàrcer, Tous, València I, València II, València III i Xeresa.

S'han centrat en el buidatge d'aigua en baixos i carrers, encara que també s'han dut a terme treballs per habilitar passos, eliminació de vegetació i neteja de carrers i vials, entre altres. Per a aquesta mena de tasques, la plantilla de brigadistes compta amb Equips de Protecció Individual (EPI) específics.

Divalterra disposa de 45 motobombes amb una potència que permet l'extracció de fins a 45.000 litres d'aigua per hora. Aquesta maquinària s’hi troba distribuïda per tot el territori de la província, i també al taller central de l'empresa de la Diputació.

Material de prensa