Divalterra participa en el II Congrés Emprenedoria i Innovació Territorial de la Comunitat Valenciana

27/11/2020
Aquesta Iniciativa, finançada per la Generalitat Valenciana a través de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), i organitzada per CEEI València, va servir per a donar a conéixer experiències desenvolupades en altres territoris i impulsar accions des de l'escala local

Divalterra ha participat en l'II Congrés d'Emprenedoria i Innovació Territorial de la Comunitat Valenciana en el qual s'han abordat aspectes fonamentals de desenvolupament del territori en l'actualitat i s'han donat a conéixer diferents experiències desenvolupades en la Comunitat Valenciana, Catalunya i Castella i Lleó.

Aquesta Iniciativa promoguda i finançada per la Generalitat Valenciana a través de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), s'ha celebrat online amb gran nombre d'assistents.

El responsable del Servici de Desenvolupament Local de Divalterra, Fidel García, ha participat com a dinamitzador del grup de treball “Reptes i solucions davant la crisi Municipis de més de 25.000 habitants”, moderat per Ricard Calvo, director de GRIDET i membre de l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local, i José Domingo Martínez, Cap de la Secció de Serveis innovadors i sostenibles de la Diputació de València i Vicepresident i responsable d'emprenedoria i innovació social de la Federació ADLYPSE CV.

La jornada es va dividir en diversos grups de treball que van reunir agents de municipis de fins a 5,000 habitants, d'entre 5,000 i 25,000 i de més de 25,000, que van servir per a debatre reflexionar, compartir i proposar accions des de l'escala local amb les quals superar la nova situació.

Jesús Casanova, director de CEEI València i Julia Company, directora general d'IVACE, van donar la benvinguda als assistents i van presentar els resultats del Programa de Coordinació de l'Ecosistema d'Emprenedoria de la Comunitat Valenciana.

A continuació, Ricard Calvo (Gridet-UV), José Domingo Martínez, (Adlypse i Diputació de València) van presentar les conclusions dels grups de treball sobre Reptes i solucions davant la crisi en una reunió moderada per Luis Miguel Batalla, del CEEI Castelló.

Experiències

Seguidament es va donar pas a una taula d'experiències i projectes d'innovació que des de l'àmbit local promouen el desenvolupament del territori. En ella van participar: Teresa García, directora general d'Emprenedoria i Cooperativisme que va donar a conéixer el Programa ‘Llamp. Impuls de l'emprenedoria basada en la innovació social i tecnològica i en objectius de desenvolupament sostenible’; Begoña García, gerent del GAL Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques que va presentar ‘COWOCAT Rural’, Xarxa d'espais i ecosistemes de coworking en entorns rurals de Catalunya; Gonzalo Estela, coordinador de projectes de la Federació Alacantina de Desenvolupament i Innovació Territorial FADIT, que va explicar el ‘Projecte Essències’, un Projecte d'agroturisme experiencial amb cinc destins a la província d'Alacant, i Luis Alfonso Hortelano Mínguez, director del Màster en avaluació i gestió del patrimoni cultural en la Universitat de Salamanca, que va exposar el cas de Castilla y León: ‘Gestió i promoció del patrimoni i de la indústria cultura-creativa’.