Divalterra s'integra en un grup de treball del CEEI per a detectar oportunitats en el teixit empresarial de les comarques valencianes d'interior

09/07/2020
Camp de Túria, els Serrans, Racó d’Ademuz, la Plana d’Utiel i la Vall d’Ayora participen en el programa d'Identificació de Necessitats Territorials i Empresarials

Divalterra, a través del seu Servici de Desenvolupament Local, participa en el segon grup de treball del programa d'Identificació de Necessitats Territorials i Empresarials, coordinat pel Centre Europeu d'Empreses Innovadores (CEEI) de València.

L'equip està format per entitats territorials de les comarques del nord-oest de la província de València: Camp de Túria, els Serrans, Racó d'Ademuz, la Plana d'Utiel i la Vall d’Ayora; les quals junt al CEEI i Divalterra, es reuniran online en diverses sessions durant el mes de juliol.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és identificar oportunitats de dinamització del teixit empresarial-territorial a les comarques de l'interior de la província a través d'una metodologia innovadora dissenyada per la consultora d'estratègia Loop New Business Models.

El cap del Servici de Desenvolupament Local de Divalterra, Fidel Garcia, ha participat en la presentació de la trobada, junt amb Ramón Ferrandis, Director de l'Àrea Economicofinancera de CEEI València i Ricard Calvo, Director de GRIDET (Grup d'Investigació en Desenvolupament Territorial de la Universitat de València).

Fidel Garcia ha destacat el paper de les Agències de Desenvolupament Local (ADL) en aquesta mena de processos de detecció de necessitats i oportunitats dels territoris, per comptar amb personal tècnic que coneix profundament els seus municipis.

En aquest sentit, Divalterra coordina una xarxa d'ADL que agrupa a més de 160 entitats locals i supramunicipals que donen servei a empreses i persones emprenedores de 246 municipis de la província, oferint a les agències locals informació especialitzada, intercanvi d'experiències, accés gratuït a eines informàtiques de gestió, i plans de formació específics per al col·lectiu d'ADL.

La posada en marxa d'aquest grup de treball ha comptat amb l'assistència de més de vint agents del territori, com la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Lola Celda; el president de la Mancomunitat de l'Interior Terra del Vi, Gabriel Mata; l'alcalde d'Ademuz, Ángel Andrés i l'alcaldessa de Vallanca, Ruth Sánchez.

El programa Identificació de Necessitats Territorials i Empresarials és una de les iniciatives del Programa d'Enfortiment d'Agents d'Emprenedoria, una iniciativa de CEEI València, promoguda i finançada per la Generalitat Valenciana a través de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), dins de la seua política de suport a l'emprenedoria innovadora.