El diputat Ramiro Rivera inaugura les ‘XI Jornades de desenvolupament local de la Comunitat Valenciana’

11/11/2020
Divalterra, a través del Servici de Desenvolupament Local, col·labora en la trobada que té com a lema “Objectius del nostre territori per al 2030: canvi demogràfic, competitivitat i atracció d'activitat”

El Grup d’Investigació en Desenvolupament Territorial (GRIDET) de la Universitat de València organitza el pròxim 12 de novembre les XI Jornades de desenvolupament local de la Comunitat Valenciana.

La jornada es farà de manera online i serà inaugurada pel vicerector de Projecció territorial i Societat de la Universitat de València Jorge Hermosilla, el diputat de Desenvolupament rural i Polítiques contra la despoblació de la Diputació de València Ramiro Rivera i el coordinador de l'onzena edició de les jornades Ricard Calvo.

Així, amb el lema “Objectius del nostre territori per al 2030: canvi demogràfic, competitivitat i atracció d'activitat”, la sessió tractarà alguns dels reptes territorials propis del segle XXI des d'un enfocament innovador, gràcies al patrocini de diverses entitats com la Diputació de València, a través de la seua delegació de desenvolupament rural, i la col·laboració del Servici de Desenvolupament Local de Divalterra.

En el marc de la sessió es farà lliurament del premi al “Desenvolupament del territori valencià”, deixant pas seguidament a una taula d'experiències en la qual participaran Marta Yañez, Joaquín Llidó i Jorge Romaní presentant el seu projecte “Estratègia Marina Alta: implementació d'un full de ruta fonamentat en la participació social i la realitat”; Raúl Contreras i Salvador Pérez amb la seua “Emprenedoria social, via de canvi en el medi rural'', i Juan Medina i José Rodolfo, que exposaran “El cas del municipi de Quart de Poblet (València) transitant cap a un model de ciutat intel·ligent i sostenible”.

D'altra banda es recollirà també l'experiència marc “Cas pràctic d'Intel·ligència Competitiva, IC, aplicada a Guipúscoa i la seua vinculació amb les Agències de Desenvolupament Local”, que serà presentada per Angélica López, coordinadora de Servicios de Inteligencia Competitiva de Tecnalia R&I.

L'última de les ponències serà a càrrec de Pablo Costamagna, Director de l’Instituto PRAXIS, a la Universidad Tecnológica Nacional, Facultad Regional Rafaela (Argentina), que impartirà la conferencia “Reptes del desenvolupament territorial. Debats i desafiaments”; finalment es recolliran les conclusions i propostes de futur sorgides durant la jornada.

Aquestes jornades s'han convertit, després de deu reeixides edicions, en un punt de trobada de referència per a professionals del desenvolupament local i promoció socioeconòmica de les administracions locals, provincials i autonòmiques de la Comunitat Valenciana.