La Diputació i la Universitat de València promouen pràctiques per a emprenedors en entorns rurals

29/04/2021
La segona edició del programa UVemprénrural possibilita que l'alumnat de la Universitat de València puga desenvolupar projectes d'empresa en municipis de menys de 3.000 habitants

La Universitat de València ha publicat ja la convocatòria de la segona edició de UVemprén Rural, una iniciativa finançada per la Diputació de València per a promoure pràctiques d'alumnat de la UV en empreses i organismes col·laboradors d'aquest programa.

UVemprén Rural té com a objectiu principal seleccionar, entre l'estudiantat de la UV, les millors iniciatives emprenedores i idees de negoci aplicables a l'àmbit rural i que estiguen en sintonia amb els objectius i metes de desenvolupament sostenible recollits als ODS 2030.

Així, estudiants amb un projecte o idea emprenedora poden presentar la seua candidatura a una plaça de pràctiques entre les oferides per les entitats i empreses adherides a la iniciativa, de manera que puguen desenvolupar la seua idea de negoci de la mà de les entitats que els acullen.

En aquest sentit el programa compta amb la participació d'empreses, ajuntaments, mancomunitats i grups d'acció local, que oferixen acollir estudiants per a realitzar les seues pràctiques en municipis de menys de 3.000 habitants.

Per a participar en UVemprén Rural, les persones aspirants han d'estar matriculades en alguna titulació oficial de grau, màster o doctorat de la Universitat de València i complir amb els requisits específics de la seua titulació per a realitzar pràctiques, així com no tindre relació contractual laboral o de prestació de servicis amb l'empresa o entitat en la qual es vaja a realitzar la pràctica i no estar empadronat al municipi on es realitzaran les pràctiques.

El programa oferix ajudes de 1.000 € al mes per a realitzar les pràctiques, amb una duració mínima d'un mes i màxima de tres. A més, es completa amb un certificat en tècniques d'emprenedoria innovadora en entorns rurals. El termini de presentació de sol·licituds romandrà obert fins al pròxim 10 de maig de 2021.

Aquesta segona edició de UVemprén Rural està convocada pel Vicerectorat d'Ocupació i Programes Formatius de la Universitat de València i la Diputació de València en col·laboració amb Divalterra, CEEI València, l'Aula Empresocial de la Universitat de València, l'Associació d'Emprenedors Rurals (AER) i ADEIT.

Divalterra, a través del seu Servici de Desenvolupament Local, participa en UVEmprénRural donant difusió de la iniciativa a través de la Xarxa d'Agències de Desenvolupament Local (ADL) de la província, la qual cosa ha permés que bona part de les places disponibles per a l'alumnat s'oferisquen en els departaments relacionats amb la promoció econòmica local, així com impartint part de la formació sobre emprenedoria innovadora en entorns rurals.