Finalitza el segon cicle de les Jornades sobre emprenedoria i economia social i sostenible

25/11/2020
S'han realitzat un total de 13 sessions online i presencials sobre associacions, cooperatives i economia social i sostenible organitzades per la Universitat de València (UV) amb finançament de la Diputació de València i la col·laboració de Divalterra

Les jornades sobre emprenedoria i economia social i sostenible han posat punt i final al seu segon cicle amb 13 sessions online i presencials sobre associacions, cooperatives i economia social i sostenible.

Han sigut organitzades per la Universitat de València (UV) a través del seu projecte Aula Empresocial, amb finançament de l'àrea de Cooperació Municipal de la Diputació de València i la col·laboració del Servici de Desenvolupament Local de Divalterra, a més de les Agències de Desenvolupament Local (ADL) de les entitats que van actuar com a amfitriones de cada sessió.

Les trobades estan especialment dirigides a Agents de Desenvolupament Local (ADL’s) i resta de personal tècnic municipal, així com persones emprenedores, empreses, col·lectius interessats en cooperativisme i economia sostenible, docents i alumnat dels últims cursos d'instituts d'educació secundària.

Gestió de les associacions

Els municipis d'Alcàsser, Montserrat, Sagunt i Xirivella van acollir jornades dedicades a la gestió de les associacions orientades als seus responsables.

Aquestes accions formatives han estat centrades en els aspectes jurídics, comptables, fiscals i laborals de la gestió de les agrupacions, en les quals s'ha pres com a punt de partida una associació típica i s'han desenvolupat de manera pràctica qüestions com la relació amb la seu electrònica de l'Administració o les obligacions legals de les associacions.

Cooperatives

D'altra banda, les II Jornades sobre Emprenedoria i economia social i sostenible han abordat també les cooperatives com a forma jurídica interessant per a l'emprenedoria col·lectiva, amb una sèrie de sessions que s'han celebrat online amb el suport dels ajuntaments d'Ayora i Sagunt, així com de les mancomunitats de la Costera i el Camp de Túria.

El programa ha inclòs una anàlisi del règim jurídic fiscal i laboral de les cooperatives, així com de les qüestions a tindre en compte en matèria de Seguretat Social. Després de la introducció teòrica, les sessions es van completar amb la presentació de casos d'èxit d'emprenedoria cooperativa per part de representants de cooperatives valencianes.

Bones pràctiques en economia social i sostenible

La Universitat de València i la Diputació de València han organitzat també unes sessions sobre bones pràctiques en economia social i sostenible. Aquestes jornades s'han realitzat a Montesa, la Font d'en Carròs, Requena (online), Cullera (online) i Sagunt (online).

Durant aquestes accions formatives es van abordar matèries com la reconstrucció econòmica i social al territori local després de la nova normalitat, el paper de les empreses socials o la dinamització de l'emprenedoria social com a motor de canvi.