La Diputació de València publica la convocatòria de subvencions per a actuacions de Smart Cities 2020

11/06/2020
Divalterra col·laborarà en la posada en marxa de ciutats intel·ligents dins del programa Connecta València

El Bulletí Oficial de la província de València núm. 109, de 9 de junio ha publicat la convocatòria de subvencions destinades a actuacions de “Smart cities” 2020 per a ajuntaments, mancomunitats i entitats locals menors de la província de València.

La presentació de projectes es pot realitzar del 10 de juny fins al 9 de juliol de 2020, a través de la carpeta d'ajuntament.

Com a novetat, la sol·licitud de subvenció no implicarà cap compromís d'acceptació de l'ajuda econòmica. Serà en el moment de la publicació dels beneficiaris quan hauran d'acceptar l'ajuda de manera expressa si així ho desitgen. En el cas de no acceptar-la, no hi haurà cap mena de penalització, ja que l'import passarà al següent de la llista.

Participació de Divalterra

El Servici de Desenvolupament Local de l'empresa pública participarà en la definició i implementació de protocols per a l'obtenció, tractament i explotació massiva de dades (Big data) per a la plataforma de Smart cities, juntament amb l'àrea d'Informàtica de la Diputació.

Des de Divalterra es duran a terme anàlisis avançades basades en intel·ligència artificial, es desenvoluparan tècniques i plataformes de visualització de les dades obtingudes i es facilitarà la seua consulta via web a través de dades obertes (open data).

La integració de Divalterra en el projecte de ciutats intel·ligents de la Diputació ve a consolidar la col·laboració ja existent a través de la línia de treball #Divalterradata, que compta amb una àmplia trajectòria en l'anàlisi d'informació socioeconòmica provincial.

D'aquesta manera, l'encàrrec efectuat amplia la col·laboració de Divalterra amb la Secció de Ciutats intel·ligents del Servici d'Informàtica de la Diputació, després d'haver participat en les fases inicials de definició d'arquitectures, planificació d'entorns d'anàlisi, desenvolupament de projectes pilot i la posada en marxa de la iniciativa Connecta València, plataforma provincial Smart city reconeguda per l'entitat pública empresarial Red.es com un dels projectes de Destinacions Turístiques intel·ligents (DTI) que compten amb suport estatal.