La Diputació de València realitza 85 mobilitzacions de les seues brigades forestals pels efectes del temporal Filomena

14/01/2021
Els efectius seguixen a la disposició dels municipis i continuen treballant en la retirada de neu als nuclis urbans

Les brigades forestals de Divalterra han registrat fins al dia de hui, en el qual es continua treballant en un dotzena de municipis, un total de 85 mobilitzacions a conseqüència del temporal Filomena.

Aquests servicis d'emergència en les poblacions afectades per la borrasca se centren en la retirada de neu per a l'accés als habitatges, col·legis, entrades de centres de salut i farmàcies, i dependències municipals, entre altres espais. Així mateix, han escampat sal als carrers i han retirat branques i arbres caiguts en camins.

La majoria de les actuacions, les quals van començar el passat 9 de gener, han tingut lloc a les comarques de l'interior centre i nord de la província: Vall d'Ayora, La Serrania, Utiel-Requena i el Racó d'Ademús.

Els efectius seguixen a la disposició dels municipis i continuen treballant hui en la retirada de neu als nuclis urbans de Camporrobles, Sinarcas, Caudete de las Fuentes, Villargordo del Cabriel, Venta del Moro, Alpuente, Titaguas, Benagéber, Castielfabib, Torrebaja, Tuéjar i Ademuz.

Les brigades de Divalterra, integrades en el dispositiu especial coordinat per l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, actuen sempre mobilitzades pel Consorci Provincial de Bombers, sota el comandament únic del 112 Comunitat Valenciana.

Col·laboració per a garantir l'atenció farmacèutica

Així mateix, les brigades forestals de la Diputació continuen a la disposició del Col·legi Oficial de Farmacèutics de València per a fer arribar medicaments a farmàcies rurals amb problemes de subministrament pel temporal.

I és que gràcies a la col·laboració entre Divalterra i el Col·legi Oficial de Farmacèutics de València, els brigadistes faciliten la logística perquè la població dels municipis afectats puga accedir als medicaments a través de les farmàcies en zones despoblades.

Vídeo

Material de prensa