La Diputació reunix els alcaldes del Camp de Túria per a coordinar treballs de prevenció d'incendis

01/10/2020
El president del Consell de Divalterra, Ramiro Rivera, trasllada als representants municipals la manera de treball de les brigades forestals per a prioritzar les actuacions més urgents

La Diputació de València ha reunit este dijous a Olocau als alcaldes i alcaldesses de la comarca del Camp de Túria per a coordinar treballs de prevenció d'incendis. El diputat de Desenvolupament Rural i president del Consell d'Administració de Divalterra, Ramiro Rivera, acompanyat pel Cap del Servici de Brigades Forestals, Álvaro Escrig, ha explicat que l'alerta sanitària ha afectat el pla de treball anual de les brigades, per la qual cosa s'estan prioritzant les actuacions més urgents i la resta s'avaluarà per a la seua inclusió en el pla de 2021.

En este sentit, el responsable dels brigadistes, Álvaro Escrig, ha recordat que les sol·licituds són valorades per una Comissió de Seguiment, en la qual estan representats el Consorci Provincial de Bombers, el Servici de Medi Ambient de la Diputació de València i la Direcció de Brigades Forestals de Divalterra.

Esta comissió establix els criteris per a l'elaboració del Pla de Treball en funció de factors com el risc d'incendi forestal, de la presència d'Espais Naturals Protegits, que l'actuació estiga inclosa dins d'un Pla de Prevenció d'Incendis -especialment el local- i de la mena d'intervenció.

Així, les actuacions prioritàries es desenvoluparan en àrees recreatives, zones d'elevada afluència i zones d'interfície urbanoforestal. D'igual forma, tots aquells treballs que impliquen l'adequació de la vegetació a l'entorn de punts d'aigua o camins forestals i el manteniment o execució d'àrees tallafocs i faixes auxiliars ocuparan la major part del temps de la labor silvícola de les brigades de Divalterra.

Pel que fa a les actuacions en llits fluvials i barrancs, el responsable de Brigades i el diputat Rivera han explicat que es treballa en coordinació amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, que és l'organisme competent per a este tipus de treballs. A més, s'ha incidit en la rellevància que els Ajuntaments assumisquen el compromís de mantindre les zones per on han passat les brigades de barrancs per a assegurar l'efectivitat dels treballs, degut al ràpid creixement de les canyes.

Ramiro Rivera ha destacat que “l'objectiu de la reunió és que els municipis compten amb tota la informació necessària per a sol·licitar les actuacions de les brigades forestals de cara al Pla de Treball de 2021, coneixent de primera mà aquelles que la Comissió de Seguiment considera prioritàries”.

Finalment, el diputat ha explicat als alcaldes i alcaldesses assistents a la jornada altres actuacions que es duen a terme des de Divalterra i que són de gran interés per als municipis, principalment des dels servicis d'Informació Territorial i Desenvolupament Local.

Abans de la trobada amb els responsables locals de la comarca, Ramiro Rivera ha visitat a Olocau i Riba-roja de Túria, acompanyat en cada cas pels alcaldes Antonio Ropero i Robert Raga, zones pendents d'adequació en les quals Divalterra col·laborarà amb el treball dels brigadistes.

Material de prensa