Les brigades forestals de la Diputació condicionen a Oliva una zona pròxima a habitatges afectada pel foc

03/12/2020
El president de Divalterra Ramiro Rivera, s'ha reunit amb l'alcalde David González, per a estudiar el projecte de regeneració de la muntanya de Santa Anna, en el qual participen també la Generalitat i la UPV

El president de Divalterra i diputat de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació Ramiro Rivera, ha visitat junt amb l'alcalde d'Oliva David González, la zona afectada per l'incendi que va afectar el passat 2 d'octubre la muntanya de Santa Anna, per a coordinar amb l'ajuntament els treballs de manteniment de la zona afectada. En la trobada també van ser presents la vicealcaldessa Ana Morell, i el regidor Miguel Monzonís.

Les brigades forestals de Divalterra van dur a terme una primera intervenció d'emergència durant els dies posteriors al foc. Així, després de l'avaluació dels danys patits, es va procedir a la retirada dels pins afectats que es trobaven a l'interior del col·legi La Carrasca per a evitar que pogueren caure en el centre escolar.

Els treballs van ser executats per les brigades forestals de la Font d'en Carròs, Barx i Xeresa, en aquesta zona emblemàtica del municipi que compta amb un bosc periurbà al voltant del qual s’hi troba el nucli poblacional.

Ara, tal com va explicar l'alcalde al diputat Rivera, que va estar acompanyat durant la visita pel coordinador de zona de les brigades, l'ajuntament treballa en un pla per a la recuperació i la regeneració de la zona, junt amb la Generalitat Valenciana i la Universitat Politècnica de València, en el qual també col·laboraran les brigades forestals de la Diputació.

La intervenció de Divalterra en aquest entorn suposarà l'execució de tasques de manteniment en la interfície confrontant al col·legi i a una zona pròxima d'habitatges que van haver de ser desallotjats durant l'incendi.

Precisament la proximitat de nuclis habitats i del col·legi La Carrasca convertixen aquesta actuació en prioritària, amb la finalitat d'incrementar la seguretat de les persones que circulen per la zona.