Prop d'un centenar de tècnics participen en una jornada sobre ajudes a cooperatives en entorns rurals

11/03/2021
La trobada, organitzada per Fevecta, compta amb la col·laboració de l'àrea de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació de la Diputació i Divalterra La Directora General d'Emprenedoria i Cooperativisme, Teresa García Muñoz, ha clausurat la jornada

Amb l'objectiu d'abordar la cooperativa com a fórmula per a emprendre negocis, aquest matí s'ha celebrat la jornada “Cooperatives en entorns rurals: ajudes i subvencions”, organitzada per Fevecta (Federació Valenciana d'Empreses Cooperatives de Treball Associat) a través del seu projecte Migracoop 2021.

En la trobada, celebrada de manera telemàtica, han participat més de 90 persones relacionades amb el desenvolupament local, integrades en els equips tècnics d'ajuntaments, mancomunitats, grups d'acció local i associacions de municipis, així com representants del món del cooperativisme i d'entitats socials. Entre elles, hi ha hagut una àmplia representació d'organitzacions que treballen per a mitigar la despoblació mitjançant la integració dels col·lectius migrants en les cooperatives.

Aquesta jornada ha comptat amb la col·laboració de la delegació de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació dirigida per Ramiro Rivera i pel Servici de Desenvolupament Local de Divalterra.

En aquest sentit, el diputat Rivera indica que “des de la Diputació s'aposta decididament per l'emprenedoria en els municipis rurals o més afectats pel repte demogràfic, impulsant accions de conscienciació, formació i acompanyament, de la mà d'agents clau en el territori com les AODL i especialment, els Grups d'Acció Local, amb qui es manté una línia específica de suport econòmic".

Per part de Divalterra, el cap del Servici de Desenvolupament Local, Fidel Garcia, ha participat amb la ponència “Suport a l'emprenedoria en entorns rurals”, posant de manifest l'important paper de les agències d’ocupació i desenvolupament local (AODL) per a l'acompanyament en la posada en marxa de projectes emprenedors, que en els municipis rurals són un servici bàsic per a fixar la població creant ocupació i activitat econòmica.

A més, des de l'àrea jurídica de Fevecta s'han explicat les característiques i aspectes legals de les cooperatives, així com les diferents ajudes i subvencions a les empreses d'economia social per a aquest any 2021.

La jornada ha sigut clausurada per Teresa García Muñoz, Directora General d'Emprenedoria i Cooperativisme, que ha abordat les accions de suport al cooperativisme posades en marxa per la Generalitat Valenciana.