Requena i Sagunt acullen noves sessions online del cicle sobre Emprenedoria, economia social i sostenible

23/10/2020
Les jornades estan organitzades per la Universitat de València a través del seu projecte Aula Empresocial, amb finançament la Diputació de València i la col·laboració de Divalterra

Requena i Sagunt han acollit aquesta setmana noves sessions online del segon cicle sobre Emprenedoria, economia social i sostenible, organitzat per la Universitat de València   (UV) a través del seu projecte Aula Empresocial, amb finançament la Diputació de València  i la col·laboració de Divalterra .

La jornada acollida online per la Mancomunidad del Tejo i el Ajuntament de Requena, amb títol “Jornada comarcal sobre economia social i sostenible”, es va celebrar dimarts passat, 20 d'octubre, reunint una vintena d’assistents.

Durant la xarrada, es van abordar matèries com la reconstrucció econòmica i social en el territori local després de la nova normalitat, el paper de les empreses socials o la dinamització de l'emprenedoria social com a motor de canvi.

Així mateix, va tindre lloc una taula d'experiències, en la qual van participar representants de l'Escola rural d'emprenedoria social (ERESS) i lescooperativas La Crisopa, que centra la seua activitat en la producció i comercialització de verdures de proximitat naturals i sense pesticides, i Koopera, experiència cooperativa basada en la iniciativa Social i el foment d'empreses d'Inserció impulsades per Cáritas amb l'objectiu de facilitar la inserció sociolaboral de persones en situació o risc d'exclusió social

El mateix dia es van reunir en una jornada online a Sagunt una trentena de responsables d'associacions per a abordar la gestió d'aquestes agrupacions, concretament els aspectes jurídics, comptables, fiscals i laborals de  la seua gestió. 

Així, es va prendre com a punt de partida una associació típica i es desenvoluparen de manera pràctica qüestions com la relació amb la seu electrònica de l'Administració o altres matèries a les quals s'ha de fer front.

Altres sessions de les Jornades

La jornada “Bones pràctiques, economia social i sostenible” se celebrarà a Cullera (online, 26 d'octubre) i a Sagunt  (27 d'octubre). Així mateix, el cicle dedicat a les associacions tindrà continuitat amb una nova sessió en Xirivella  (2 de novembre).

El segon Cicle de Jornades sobre Emprenedoria i Economia Social i Sostenible conclourà amb una sèrie de sessions dedicades a emprendre sota la fórmula legal de cooperativa, que comptarà amb noves jornades el 10 de novembre a Llíria, organitzades per la Mancomunitat Camp de Turia, i a Sagunt el pròxim 11 de novembre).

En https://divaladl.es/es/noticia/ver/ii-cicle-jornades-emprenedoria-i-economia-social-i-sostenible/22148 pot consultar-se la programació completa d'aquest interessant cicle de jornades gratuïtes orientades a persones emprenedores, empreses en actiu, personal tècnic d'agències de desenvolupament local i representants del teixit associatiu, així com accedir al formulari d'inscripció.