Toni Gaspar transmet als treballadors de Divalterra el seu full de ruta per a l’empresa

14/09/2018
Tots els grups polítics de la Diputació de València han sigut informats també pel president

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, ha acudit durant el matí d'aquest dijous a la seu de l'empresa pública Divalterra, on ha mantingut una trobada amb una vintena de membres del comitè d'empresa, integrat pels sindicats CSIF, UGT i CCOO.

En la trobada amb els representants dels treballadors, Gaspar ha informat del treball que s'està realitzant de cara al futur de l'empresa, com ha fet també amb els diferents grups polítics que formen l'executiu provincial i els responsables dels partits polítics en l'oposició, amb la intenció d'obtenir el màxim consens possible en l'elaboració d'aquest full de ruta.

El futur de Divalterra, amb prop de 700 treballadors i un pressupost que en el present exercici frega els 23 milions d'euros, passa pels informes encarregats als serveis jurídics de la corporació, que determinaran les opcions viables per a la transformació jurídica de l'empresa, entre les quals decidirà el nou consell de Divalterra.

Els treballadors amb veu i vot

La finalització d'aquests informes marcarà la data de la pròxima Junta General de Divalterra, en la qual l'ordre del dia constarà fonamentalment de dos punts: el nomenament del nou consell, que comptarà amb 12 membres enfront dels 14 de l'etapa anterior que representaven als sis grups polítics que integraven la Diputació; i l'elecció de la nova figura jurídica de l'empresa, que finalment podria constituir-se com un organisme autònom, com és el cas del Patronat de Turisme o el Palau de la Música, o una entitat pública empresarial, com és el Palau de Congressos, per exemple.

En qualsevol cas, la intenció de l'equip de govern de la Diputació és garantir el manteniment dels llocs de treball en Divalterra, com van avançar el president i la vicepresidenta en els dies previs i posteriors al nomenament de Toni Gaspar. En aquesta línia, els responsables polítics de la institució han cercat la bona sintonia amb totes les parts implicades en el futur de Divalterra, esbossant la composició d'un consell paritari entre polítics i tècnics i amb una important novetat, com és la presència d'un representant dels treballadors.

D'aquesta forma, els treballadors de Divalterra tindran veu i vot en el futur de l'empresa, en estar dins d'un consell que comptarà a més amb sis representants polítics, un per partit, i cinc funcionaris tècnics, entre els quals hi haurà una important presència d'habilitats nacionals, així com també la d'un conseller delegat.

Una vegada nomenat el consell i resolta la figura jurídica sobre la qual operarà l'empresa, es podran tractar altres qüestions internes, com les reivindicacions laborals que la plantilla ha vingut mantenint en els últims anys. Així ho ha explicat Gaspar en la trobada amb el comitè d'empresa, en el qual el president ha insistit en la seua intenció d'abordar aquest full de ruta amb absoluta immediatesa.

Material de prensa